LiceumOgólnokształcące im. Adama Mickiewicza w Strzyżowie

ENGLISH HIGH FLIER 2011 – SPRAWOZDANIE Z KONKURSU

English High Flier jest ogólnopolskim konkursem języka angielskiego. W bieżącym roku szkolnym miał on miejsce 7 grudnia 2011r. W kraju przystąpiło do niego ponad dwa tysiące uczniów szkół ponadgimnazjalnych, w tym w wersji Junior wzięło udział 800 uczniów klas pierwszych, a w wersji Student 891 uczniów klas drugich i 668 klas trzecich.

W Liceum Ogólnokształcącym w Strzyżowie łącznie zgłosiło się do konkursu 63 osoby, w tym w wersji Junior wzięło udział 25 uczniów klas pierwszych, a do poziomu Student przystąpiło 22 uczniów z klas drugich i 16 z klas trzecich.
Stopień trudności konkursu jest bardzo wysoki zarówno ze względu na szeroki zakres materiału obejmujący różnorodne zagadnienia gramatyczne, leksykalne oraz treści kulturoznawcze, jak i na skomplikowaną formę. Test konkursowy jest testem wielokrotnego wyboru i składa się z 28 zadań z odpowiedziami A, B, C i D, z których każda może być prawdziwa lub fałszywa. Na wstępie uczeń otrzymuje 112 punktów, po jednym na każdą możliwą odpowiedź. Jeśli udzieli poprawnej odpowiedzi, uzyskuje dodatkowy punkt, za brak odpowiedzi przyznaje się 0 punktów, a za odpowiedź nieprawidłową uczeń traci 1 punkt.
Tegoroczna edycja konkursu, jak potwierdzili sami organizatorzy, okazała się szczególnie trudna.
Pozostaje wierzyć, że autorzy testu następnych edycji, jak również podobnego konkursu tego samego organizatora – English Ace, na który również zapraszamy naszych uczniów już w marcu – wezmą to pod uwagę i przygotują konkursy
Bardziej motywujące i przynoszące więcej satysfakcji z wyników.

Wyniki uczestników zostały przez organizatorów zestawione w skali szkoły, województwa i kraju.

Najlepsze wyniki w szkole uzyskali:
Lp.    Imię i nazwisko    Klasa    Wynik w punktach    Lokata
w województwie    Lokata w kraju
JUNIOR - KATEGORIA KLAS I
1    Alicja Rupar    1B    161    4    152
2    Dominika Perłowska    1B    151    5    238
2    Patryk Michnal    1A    151    5    238
3    Kamil Zeid    1B    150    7    250
STUDENT - KATEGORIA KLAS II
1    Barbara Ścibior    2A    171    8    90
2    Anna Żydzik    2A    167    10    123
3    Paweł Niemiec    2A    154    15    259
STUDENT - KATEGORIA KLAS III
1    Mateusz Maciaszkiewicz    3B    174    7    103
2    Wiktoria Gągorowska    3A    165    13    192
3    Michał Kumor    3E    159    15    247

Uczniowie, którzy odpowiednio w swojej grupie wiekowej uzyskali najlepszy wynik w szkole, otrzymali specjalne dyplomy od organizatorów konkursu, a szkolna komisja konkursowa przygotowała ponadto nagrody w postaci materiałów do nauki języka angielskiego. Nagrody ufundowało Wydawnictwo Pearson Longman, za co serdecznie dziękujemy.
Pozostali uczniowie, którzy wzięli udział w konkursie, otrzymali dyplom uczestnika.
Wszyscy uczestnicy zostaną również nagrodzeni odpowiednio ocenami bardzo dobrymi i celującymi z języka angielskiego.

Gratulujemy i zapraszamy do udziału w marcowym konkursie English Ace (więcej informacji na www.mat.edu.pl)

Szkolna Komisja Konkursowa
Beata Wójcik